Jimmy Woo Amsterdam

De Jimmy Woo is een populaire nachtclub in Amsterdam. Hij is sinds 2003 geopend. Hij bevindt zich aan de Leidsedwarsstraat 18. Naast de normale wekelijkse programmering zijn hier ook themafeesten en normale feesten.

Naamgeving en opening van Jimmy Woo Amsterdam

Casper Reinders heeft de Jimmy Woo gerecreëerd. Casper is een verzamelaar van Chinees antiek en verdiende hier veel geld mee. Met dit geld wilde hij een club oprichten. Hij bedacht de naam Jimmy Woo, en onder deze naam richtte hij de club op. Jimmy Woo was de fictieve eigenaar van de club. Hij kondigde aan dat hij een club wilde openen, er was alleen nog geen locatie. Volgens de geruchten was Jimmy een welgestelde Chinese zakenman. Naast een opiumhandel was hij ook kungfu-grootmeester.

De locatie van de Jimmy Woo

Op een gegeven moment wordt er een locatie gevonden. Het is een pand aan de Leidseswarsstraat. Er worden hiervan 2 verdiepingen verbouwd om hier uiteindelijk de club te openen. Casper was opzoek naar een Chinees-Engelse naam en kwam zo op de naam Jimmy Woo. Er wonen 1,3 miljard Chinezen in China maar geen van deze mensen had jimmywoo.com geclaimd. Dit was het moment waarop Casper besloot om er volledig voor te gaan. Toen de club openging in 2003 besloot Casper om vol te houden dat Jimmy Woo echt bestand. Dat leidde er toe dat de Telegraaf een interview met hem wilde. De Telegraaf kwam hier bedrogen uit.

Bekende mensen in de Jimmy Woo Amsterdam

De Jimmy Woo is sinds opening een groot succes. Dit zorgt ervoor dat er veel bekende mensen te zien zijn in de club. In de eerste maanden waren hier veel voetballers en acteurs te vinden. Nederlandse bekendheden komen er nog steeds geregeld. Daarnaast zijn er ook weleens internationale namen zoals Rihanna te vinden in de club. Dit zorgde ervoor dat Las Vegas ook een club met dezelfde naam wilde openen. Maar Casper heeft dit aanbod afgeslagen.

Werkwijze Jimmy Woo Amsterdam

Aan het hek voor de ingang van de club worden alle gasten gekeurd. Dit wordt gedaan om te kijken of ze wel of niet de club mogen betreden die avond. Uiterlijke verzorging speelt hier een grote rol in. Ook de manier waarop men zich gedraagt is belangrijk. De club heeft een loungegedeelte maar ook een gedeelte waar men kan dansen.