Izakaya Amsterdam

Izakaya is een van Amsterdams meest bekende culinaire hotspots. Men krijgt hier een Japans diner maar Izakaya biedt een hoger service niveau aan dan andere plekken waar je Japans kunt eten in Amsterdam. Izakaya ligt midden in de Pijp. Dit betekent dat het een hele centrale ligging heeft en dus gemakkelijk te bereiken is voor iedereen. Izakaya ligt aan de voet van de Sir Albert boutique.

Wat is Izakaya Amsterdam?

Yossi Eilyahoo heeft Izakaya opgericht. Hij is ook eigenaar van veel andere restaurants: MOMO Restaurant, Bar & Lounge, de slager, de hertogin en MR Porter. Maar hij heeft nu dus ook deze Japanse bar bedacht en geopend in Amsterdam. Midden in Izakaya staat een hele grote Robata grill. Deze staan midden tussen de gasten. Je kunt tijdens je bezoekje aan Izakaya dus precies zien hoe je eten wordt bereid door de talentvolle koks achter deze grill. Bij Izakaya worden de traditionele Japanse gerechten gecombineerd met hele nieuwe technieken op het gebied van koken. Dat maakt dit restaurant en de kaart ook juist zo interessant. Hariprassad Shetty werkt bij Izakaya. Hij is ook wel bekend van Nobu. Nobu is een restaurant met een Michelin-ster. Hij heeft het hele menu van Izakaya samengesteld en bedacht. Er is een grill aanwezig in het restaurant maar er kunnen ook een aantal gerechten besteld worden welke niet op de grill bereidt zijn. Er zijn ook andere kleine hapjes te bestellen en daarnaast is er ook een klein assortiment sushi te bestellen.

Wijnkaart: 13 verschillende soorten wijnen

De wijnkaart bevat 13 verschillende soorten wijnen. Deze wijnen zijn allemaal van topkwaliteit en passen perfect bij de verschillende gerechten op de kaart. De vertaling van Izakaya is pub. Dit betekent in het Japans dat je een hoeksteen bent van de eetcultuur. Tijdens een avondje in Izakaya kun je zoveel bestellen als je wilt. Dit is in lijn met de Japanse cultuur. De kleine gerechtjes zijn bedoelt om samen te delen, zo kun je ook meer dingen van de kaart proeven. Daarnaast creëren ze zo direct een gespreksonderwerp. Je kunt het hebben over de heerlijke smaak of de aparte structuur van dat ene gerecht.