Club ABE Amsterdam

Club ABE is op dit moment een van de meest bekende clubs die Amsterdam heeft. De club heeft zijn naam te danken aan Abraham Carel Wertheim. Abraham was de directeur van Wertheim & Gompertz bank. Hij was dus een bankier maar daarnaast was hij ook een filosoof. Hij interesseerde zich vooral in culturele toevoegingen aan de wereld. En daarnaast was Abraham ook nog een belangrijk persoon in de lokale politiek in Amsterdam.

Wat is Club ABE?

Door Abraham is het hele bankleven opgebloeid en onder zijn leiding beleefde de bank gloriejaren. Dit zorgde uiteindelijk voor expansie. In 1872 wilde Abraham dat de bestaande bankgebouwen verbouwd werden. In een van deze gebouwen zit club ABE op dit moment. De electische stijl van het gebouw is hier nog steeds goed te zien maar het heeft intussen wel een moderne twist gekregen. ABE is naast een club ook een loungebar. De ABE club baseert zijn stijl op verschillende soorten stijlen. Maar ze bieden nog steeds de ouderwetse service aan.

VIP Arrangementen club ABE

Net zoals alle andere grote clubs in Amsterdam biedt ABE ook VIP arrangementen aan op een avondje uit. Je kunt hier een privé tafel reserveren. Dit is inclusief bediening aan de tafel. Zij staan voor je klaar om jou de avond uit van je leven te bezorgen. Als er een reservering wordt gedaan voor een tafel bij ABE moet je altijd zorgen dat minstens 50% van de groep uit vrouwen bestaat. Anders worden jullie niet binnen gelaten.

Sluiting van club ABE

Op dit moment is club ABE enige tijd gesloten. Dit is op last van de gemeente Amsterdam. Sinds 3 maart zijn de deuren van de club tijdelijk dicht. Van deze tijd wordt gebruik gemaakt om de programmering weer een beetje op te frissen. Daarnaast wordt er tijdens de tijdelijke sluiting verbouwd zodat de club weer helemaal als nieuw is zodra de deuren weer open gaan. Het is nog niet duidelijk wanneer de deuren weer open gaan. Ook is niet helemaal duidelijk waarom de club in eerste instantie tijdelijk dicht moet. Dit wordt hopelijk in de toekomst allemaal duidelijker voor de bezoekers van de club.