Uitgaan in Amsterdam

Net zoals elke andere grote wereldstad heeft Amsterdam een heel erg bruisend uitgaansleven. Er zijn verschillende soorten grote clubs waar je de hele nacht kunt uitgaan en daarnaast heeft Amsterdam ook een aantal wereldberoemde restaurants. Hieronder een selectie van deze clubs en club in combinatie met een restaurant.

Jimmy Woo Amsterdam

Jimmy Woo in Amsterdam is een van de populairste nachtclubs van heel Amsterdam. De club is sinds 2003 geopend aan de Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Ze hebben elke week terugkerende feesten. Maar daarnaast organiseert de Jimmy Woo ook themafeestjes en normale feestjes. Hij is van donderdag tot en met zondag geopend.

Westerunie Amsterdam

De Westerunie in Amsterdam wordt ook wel de Westergasfabriek genoemd. De club ligt in Amsterdam-West. Het is gebouwd op een terrein wat voorheen braakliggend was. Maar in de 21e eeuw is het hele terrein opgeknapt en heeft nu als doel om cultuur en recreatie te bieden aan de bezoekers van het gebied. Dit maakt de Westerunie een van de populairste clubs in Amsterdam.

Escape Amsterdam

De Escape in Amsterdam is een grote en populaire club midden in het centrum van Amsterdam. Er zijn hier wekelijks terugkerende feesten en daarnaast organiseert Escape ook feesten met thema’s. Er wordt ook met regelmaat een grote DJ naar de club gehaald om hier een avond voor vermaak te zorgen.

Paradiso Amsterdam

Paradiso is een van de bekendere uitgaansgelegenheden in Amsterdam. Het is een poppodium en een van de bekendste van Nederland. Er treden hier veel grote namen op. Paradiso heeft 2 zalen waar de optredens plaatsvinden.

Club Air Amsterdam

Club Air heeft sinds 2010 haar deuren geopend in Amsterdam en is sindsdien een grote naam in het uitgaansleven in Amsterdam. Voordat Club Air in het gebouw kwam hebben hier ook nog allemaal andere clubs gezeten.

Club Nyx

Club Nyx is een club midden in het centrum van Amsterdam. De naam komt van een Griekse godin. Dit was de godin van de nacht en Nyx is daarnaast ook de dochter van chaos. De locatie waar Nyx in zit was voorheen een koetshuis. Een hele mooie plek voor een nachtclub dus.

PRIK Amsterdam

PRIK is een grote gayclub welke in hartje Amsterdam is. PRIK bevindt zich aan de Spuistraat in Amsterdam. Dat betekent dat het ongeveer 10 minuten lopen is naar het Centraal Station. Dat zorgt ervoor dat PRIK een goede locatie is voor een leuk avondje uit in Amsterdam. De naam komt van de prik in de champagne.

De School Amsterdam

De School Amsterdam is naast een club ook een restaurant, een café en een gym. Het is dus een locatie waar alles in een zit. Daarnaast bevindt de School zich in hartje Amsterdam. Je vindt hier dus alle ingrediënten voor een middag of een avond vermaak.

Club ABE

Club ABE kan wel gezien worden als een van de meest bekende clubs van de stad Amsterdam. De club is vernoemd naar Abraham Carel Wertheim. Hij was de directeur van Wertheim en Gompertz bank. Maar naast bankier was hij ook een beroemde filosoof.

Bananenbar Amsterdam

De Bananenbar heeft een locatie midden in het Red Light District in Amsterdam. Zoals de naam al zegt is dit een bar maar daarnaast heeft de Bananenbar ook haar eigen club. Naar eigen zeggen is dit de meest leuke en verassende club van heel Amsterdam. De banaan speelt een centrale rol in deze bar.

Skylounge Amsterdam

Elke wereldstad heeft een unieke plek of een unieke bar midden in het centrum van de stad. De Skylounge is deze unieke plek in Amsterdam. Als je in de lounge zit kun je de hele stad overzien en zo ook meteen een beetje ontdekken. Dit is een hele bijzondere ervaring. Dat je de hele stad kunt overzien komt omdat de Skylounge een roof-top lounge is heel hoog in een gebouw. Dit zorgt ervoor dat je onder het genot van een hapje en een drankje een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Izakaya Amsterdam

Izakaya is een van Amsterdam meest populaire restaurants. Het is een restaurant waar ze de Japanse keuken hebben. Naast het eten biedt het restaurant ook een heel hoog niveau qua service. Dat maakt de Izakaya zo bijzonder. Het restaurant ligt midden in de Pijp. Het is dus heel centraal en daardoor goed te bereiken.