Hermitage Amsterdam

De Hermitage in Amsterdam kan gezien worden als een dependance van de hermitage in Sint-Petersburg. De Hermitage is in 2004 geopend en was eerst een bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht. Op dit moment is de Hermitage uitgegroeid tot iets groots en beslaat nu het hele gebouw van de Amstelhof. In 2009 is de Hermitage officieel geopend door Koningin Beatrix. Al sinds de opening is het heel erg druk bij de Hermitage. Toen de Hermitage een klein jaar open was werd al de miljoenste bezoeker ontvangen. Dit betekent dat de Hermitage een van de topattracties van Amsterdam is op dit moment.

De geschiedenis van de Hermitage Amsterdam

Michail Piotrovski was in de jaren negentig de directeur van de Hermitage in Sint-Petersburg. Hij ging toen onderzoeken of er ook zoiets in het Westen geopend kon worden. Een dependance in het Westen. De Nieuwe Kerk en de Hermitage hadden een goede relatie en goede contacten. Dit zorgde ervoor dat de directeur van de Nieuwe Kerk een vestiging van de Hermitage in Amsterdam wilde openen. Dit kwam ook omdat de steden precies op dit moment een 300 jarig jubileum hadden. Dit was het begin van de Hermitage in Amsterdam

Amstelhof

Op dit moment zit de Hermitage in het gebouw de Amstelhof. Dit gebouw ligt bij de Amstel vlakbij de Nieuwe Herengracht. De Amstelhof is in 1681 gebouwd. In die tijd diende het gebouw als verpleeghuis en dit is ongeveer 300 jaar zo doorgegaan. Maar op een gegeven moment was het gebouw niet meer geschikt als verpleeghuis en in 1999 werd de Amstelhof aan de gemeente Amsterdam overgedragen. In maart 2007 verhuisden de laatste bewoners van het verpleeghuis naar een ander verpleeghuis. Dit zorgde ervoor dat tussen 2007 en 2009 het gebouw gerestaureerd kon worden. Het gebouw is toen verbouwd naar museum.
Je kunt dus wel zeggen dat het gebouw een transformatie heeft doorgemaakt in deze 2 jaar. Het heeft ongeveer 40 miljoen euro gekost om het hele gebouwd te restaureren en te verbouwen. Er zijn 2 grote zalen in de Amstelhof. Ook heeft het gebouw 48 kabinetten waar de exposities getoond worden. ook heeft de Hermitage een grote tuin en een mooi restaurant. Aan de achterzijde van de Hermitage kijk je uit over de Nieuwe Herengracht. Ook zie je hier een aantal monumentale huizen welke gevestigd zijn aan de Nieuwe Herengracht.

Hermitage Amsterdam voor kinderen

Volgens traditie moeten kinderen extra aandacht krijgen in de Hermitage. Deze traditie komt uit Sint-Petersburg. Vanaf het begin van de bouw van de Hermitage was duidelijk dat educatie belangrijk was hier. De educatie is onderverdeeld in 3 categorieën: Hermitage school, Hermitage atelier en Hermitage academie. Hiermee willen ze talent ontwikkelen bij kinderen. Vooral op het gebied van kunst.