Vier redenen om deze vakantie in Nederland te blijven

Stiekem is er niets fijner dan een vakantie in eigen land. Eigenlijk hebben we er alles, al ontbreekt de zon op belangrijke dagen nog al eens. Gelukkig zijn wij Nederlanders onwijs vindingrijk waardoor er genoeg te doen is wanneer het regent in Nederland. In dit artikel de redenen waarom jij een vakantie in eigen land echt eens zou moeten overwegen.

Mooie steden in overvloed: Amsterdam

Ons land heeft veel mooie steden, maar de stad Amsterdam is onwijs uniek. Je komt er zoveel toeristen tegen dat het bijna bizar is. Het is misschien geen goede afspiegeling van Nederland, maar een Vakantie-Nederland kun je er zeker aan wijden. Je moet immers ooit in het Rijksmuseum of het Scheepvaartmuseum zijn geweest.

Er is prachtige eilanden: de Waddeneilanden

De rust opzoeken doe jij op een van de Waddeneilanden. Bezoek de historische plaatjes op Texel of geniet op het autovrije Schiermonnikoog. Eigenlijk is er van alles mogelijk, want zelfs parachutespringen behoort op een van de Waddeneilanden tot de mogelijkheden. Oja, we hebben er vijf, dus voordat je ze allemaal gehad hebt ben je wel wat vakanties verder.

We hebben heuvels: Zuid-Limburg

Liefhebber van wielrennen of mountainbiken, ga dan eens naar Zuid-Limburg. Er is geen plek te bedenken waar jij jouw energie beter kunt besteden dan hier. Bovendien heb je er alles bij de hand voor een goede training, want er zijn ook vlakke stukken en de Limburgers hebben erg goede restaurants voor een gezonde, maar bovenal lekkere maaltijd.

Het lijkt er bijna buitenland: de Hoge Veluwe

Een rustige vakantie in de prachtige natuur, ontdek de Hoge Veluwe. De strook tussen de steden Utrecht, Apeldoorn en Arnhem staat garant voor een prachtige kennismaking met een ander stukje Nederland. Naast wandelen kun je er ook de omgeving verkennen op een step, op de racefiets of op de mountainbike.