Bezienswaardigheden Amsterdam

Amsterdam is een wereldstad van formaat. Dat zorgt er ook voor dat er veel bezienswaardigheden Amsterdam zijn in de stad. De Amsterdam bezienswaardigheden zijn allemaal wereldberoemd. Hieronder een selectie van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad Amsterdam.

Dam Amsterdam

De Dam is een plein midden in Amsterdam. Eigenlijk is de Dam wel het historische hart van de stad Amsterdam. Ook worden er jaarlijks veel evenementen georganiseerd op de Dam, zoals elk jaar op 4 mei de Dodenherdenking. Er bevinden zich ook veel belangrijke gebouwen aan de Dam. De Dam heeft een hele centrale locatie, het ligt namelijk midden in de stad ongeveer 750 meter vanaf het Centraal Station. De meest bekende straten van Amsterdam komen allemaal uit op de Dam. Het is dus een goede uitvalsbasis tijdens een bezoekje aan Amsterdam.

Grachtengordel Amsterdam

Geen enkele andere stad heeft een grachtengordel zoals Amsterdam. Dit is ook precies hetgene wat Amsterdam uniek maakt ten opzichte van andere wereldsteden. Er zijn 4 hoofdgrachten verbonden aan de grachtengordel: de Herengracht, de Singel, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Ze lopen een stuk evenredig aan elkaar en eindigen dan allemaal in de Amstel. De panden langs de grachtengordel worden ook wel grachtenpanden genoemd en zijn een belangrijke bezienswaardigheid Amsterdam. Deze dateren allemaal uit de 18e eeuw maar zijn individueel verbouwd en opgeknapt. Je ziet hier dus veel verschillende architectuur terug. De grachtengordel staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst.

Rembrandthuis Amsterdam

Het Rembrandthuis is het huis waar Rembrandt tijdens zijn gloriejaren gewoond heeft. dit was tussen 1639 en 1658. Rembrandt is een van Nederlands meest bekende kunstschilders. Het Rembrandthuis ligt in de Jodenbreestraat. Het huis is rond 1606 gebouwd en daarna in 1627 verbouwd. Hierna heeft Rembrandt het huis gekocht. Maar omdat de kunstschilder failliet ging moest hij het huis verkopen. Hierna heeft het nog lang als woonhuis gediend. In de 20e eeuw verkeerde het huis is een slechte staat. De gemeente Amsterdam besloot om het huis te kopen en te schenken aan de stichting Rembrandt. Sindsdien zijn hier tentoonstellingen.

Wallen Amsterdam

De Wallen in Amsterdam liggen midden in het centrum van de stad. Het is het oudste gedeelte van de stad Amsterdam. Met de Wallen wordt het gebied tussen de Warmoesstraat en de Zeedijk bedoeld. Ook bevindt zich hier de Rosse Buurt. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden Amsterdam. De bekendste plek waar prostitutie wordt bedreven in de hele Westerse wereld. Het gaat hier voornamelijk om raamprostitutie.

Amsterdam Dungeon

Amsterdam Dungeon is een spookhuis in Amsterdam. Er zijn hier verschillende shows met live acteurs te zien. Zij spelen allemaal afschuwelijke dingen uit de geschiedenis na. Omdat zij altijd gebruik maken van mensen uit het publiek is geen enkele show hetzelfde. De Dungeon is een plek voor mensen die op zoek zijn naar spanning tijdens een dagje Amsterdam.

Paleis op de Dam Amsterdam

Het Paleis op de Dam Amsterdam was vroeger een stadhuis. Nu wordt het door de Koninklijke familie gebruikt. Het wordt vooral als een ontvangstpaleis gebruikt op dit moment. In 1650 werd het Paleis op de Dam gebouwd. In die tijd diende het als stadhuis. Het Paleis is door Jacob van Campen ontworpen. Daarnaast is het een van Nederlands meest belangrijke monumenten uit de Gouden Eeuw en een van de bekendste bezienswaardigheden Amsterdam.

Leidseplein Amsterdam

Het Leidseplein is een heel erg bekend plein midden in het centrum van Amsterdam. Het Leidseplein is rond dezelfde tijd gebouwd als de grachtengordel in Amsterdam. Het plein heet zo omdat hier vroeger de Leidsepoort stond. Dit was de doorgang van Amsterdam naar Leiden. Op dit moment kan het Leidseplein gezien worden als een van de belangrijkste uitgaansgebieden in Amsterdam. Ook staat de allereerste Nederlandse Apple store naast het plein.

Negen straatjes Amsterdam

De Negen Straatjes in Amsterdam is een winkelgebied in het centrum van Amsterdam. Het zijn negen kleine zijstraatjes in de buurt van de grachtengordel. Je vindt hier vooral de wat apartere winkels en daarnaast ook veel horecagelegenheden. Het grootste gedeelte van de Straatjes is al in de 17e eeuw gebouwd. Er woonden hier toon veel zeelieden en handelaren welke in dierenhuiden handelden. Daarna zijn de straatjes ook vernoemd. Op dit moment is er eigenlijk ook een Tiende Straatje maar dit is niet officieel aangesloten bij de Negen Straatjes.