Heineken Experience Amsterdam

Heineken is een biermerk met bekendheid over de gehele wereld. De brouwerij hiervan zit in Amsterdam. Op dit moment wordt het in ongeveer 170 landen verkocht. Mensen die geïnteresseerd zijn in dit vloeibare goud kunnen een kijkje nemen bij de voormalige Heineken brouwerij in Amsterdam. Deze brouwerij is namelijk nu de Heineken Experience Amsterdam. Dit moet niet gezien worden als een museum maar echt als een interactieve tour door de wereld van Heineken en hoe alles gemaakt en gebrouwen wordt. Jaarlijks heeft deze Experience ongeveer 600.000 bezoekers.

Bijna alles is nog in oude staat te bewonderen. Zo vind je hier nog de silo’s die gebruikt werden om het mout in op te slaan. Daarnaast kun je ook de koperen brouwketels hier nog aanschouwen. Ook hebben de Heinekens veel prijzen en onderscheidingen gewonnen. Deze staat allemaal uitgestald in een mooie prijzenkast. Dit staat er speciaal zodat de bezoeker deze allemaal kan zien. Maar naast zien is er ook heel erg veel te doen in de Heineken Experience. Je kunt je als bezoeker helemaal laten onderdompelen in Heineken. Dat kun je doen door het spelen van games, jezelf laten bottelen als een Heineken of natuurlijk een biertje drinken. Voor dat laatste moet je wel 18 jaar of ouder zijn.

De Heineken Experience is in het bezit van een audiotour. Deze is er in 7 talen. Deze audiotour is er in de vorm van een app op je smartphone. Deze kun je dus van te voren downloaden en hem op je eigen taal zetten. Als je dan bij de Heineken Expierence Amsterdam bent vertelt deze app alles wat je wilt weten over de Experience en krijg je een hele tour door de voormalig brouwerij met overal leuke feitjes en weetjes. Aan het einde word je nog getest door middel van een quiz. Dus heb jij wel echt goed opgelet? Voor mensen zonder smartphone kan er bij de kassa een tablet geleend worden. Ook hier staat de app op.

Geschiedenis Heineken

Door middel van de app kom je als bezoeker alles te weten over de geschiedenis van Heineken. Je leest waar de lachende e’s in het logo vandaan komen en daarnaast kun je hier alle oude reclames van Heineken terug zien. Daarnaast vind je ook nog steeds de stallen bij de Heineken Experience Amsterdam. Hier staat nog paard en wagen, deze rijden nog steeds elke dag door Amsterdam.

Gebrouwen en gebotteld

Ook als je altijd al benieuwd was naar hoe biertjes gebrouwen worden ben je hier aan het juiste adres. Je kunt door de brouwzaal lopen en hier wordt alles aan je uitgelegd over het gehele proces. Daarnaast staan alle oude materialen hier nog en kun je deze ook bewonderen.