Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon is een spookhuis midden in het centrum van Amsterdam. Dit is dus echt een activiteit voor mensen die houden van griezelen en voor mensen die niet bang zijn aangelegd. Hier kun je de donkere geschiedenis van Amsterdam beleven. Je kunt hier een martelkamer zien, je loopt door de Inquisitie en daarnaast moet je vluchten voor een heksenjacht. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen in de Amsterdam Dungeon te zien en te doen. De Amsterdam Dungeon heeft op dit moment 11 shows. De ene show is hierbij nog enger dan de andere. Voor mensen die bang zijn aangelegd is dit dus geen leuke activiteit maar mensen die op zoek zijn naar spanning halen hier hun hart op. Er zijn 9 acteurs werkzaam bij de Amsterdam Dungeon die in deze 11 shows spelen. Daarnaast maakt de Amsterdam Dungeon volop gebruik van special effects om alles nog enger en echter te laten lijken. Er gaan tegelijk maximaal 30 mensen de Dungeon in. Lopend worden alle shows bezocht. Bij elke show worden mensen uit het publiek betrokken en dit maakt dat elke show altijd anders is. Amsterdam Dungeon ligt midden in het centrum van Amsterdam. Het lijkt heel erg op de Londen Dungeon, New York Dungeon en de Berlijn Dungeon. Alle Dungeons hebben hetzelfde concept: het zijn namelijk allemaal spookhuizen. Daarnaast zijn ze allemaal van dezelfde eigenaar. Het zijn shows met echte acteurs en special effects. Je beleeft de donkere geschiedenis van een stad in de Dungeon.

Attracties in de Amsterdam Dungeon

Er zijn op dit moment verschillende shows in de Dungeon. Hieronder lees je over een aantal shows.
– Martelkamer. Er worden gevangenen tegen een muur gezet door de martelaars. Vaak wordt er een jongeman uit het publiek gekozen om het te demonstreren. Je wordt in een stoel gezet omringd door martel apparatuur. Daarna wordt alles gedemonstreerd.
– VOC. Dit is een bar waar de bendevorming duidelijk wordt gemaakt. De lokale bevolking wilde ook deelnemen aan de handel tijdens de Gouden Eeuw. Maar de burgers worden in een hinderlaag gelokt.
– Ships Dokter. Dit gaat om een dokterspraktijk op zee. Het geeft een blik in de wreedheden van de chirurgie in de 18e eeuw op zee.
– Raad van bloed. Dit is een film over de Spaanse Inquisitie in de 16e eeuw in Nederland. Het gaat over een rechtbank waar ‘zondenaars’ terecht staan.

Amsterdam Dungeon prijzen en tickets

Het is verstandig om de kaartjes voor Amsterdam Dungeon online te bestellen. Je voorkomt zo een wachtrij en daarnaast krijg je online ook korting op je kaartje. Als je, je kaartjes bij de ingang koopt zijn ze 10 euro duurder dan online. Online betaal je voor 5-15 jarige 8 euro en vanaf 16 jaar kost een kaartje 12 euro.