Activiteiten Amsterdam

Amsterdam is een echte wereldstad waar jaarlijks veel toeristen naar toe komen. Dit zorgt ervoor dat er ook veel activiteiten Amsterdam te doen zijn in de stad. Er zijn vooral nog veel dingen terug te vinden uit de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam.

Activiteiten Amsterdam: Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is wel een van de bekendste activiteiten in Amsterdam. Dit is het huis waar Anne Frank samen met haar gezin woonde toen ze ondergedoken waren voor de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment dient het huis als monument ter nagedachtenis aan de familie Frank. Het is vooral bekend geworden doordat Anne Frank dagboeken schreef tijdens het onderduiken. Deze zijn bewaard gebleven en daardoor geven ze een goede indruk van de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het huis is op dit moment tegen betaling te bezoeken.
Otto Frank had een aantal eigen bedrijven in de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment verplaatsten zij van locatie (naar het Anne Frank Huis). Hier was namelijk een achterkamer waar de familie kon onderduiken als de oorlog uit de hand liep. Dit achterhuis werd klaargemaakt en in 1942 dook de familie hier onder. Er kwam nog een ander gezin bij en toen werd ook de draaikast ervoor geplaatst. Zo leek het net alsof er gewoon een kast stond en zag niemand dat er nog een ruimte achter zat. Overdag werkten de medewerkers van het bedrijf in dit pand, de ondergedoken gezinnen moesten dus heel erg zachtjes doen op dit moment. Op een gegeven moment werden ze ontdekt door verraders. Op dit moment is het een museum.

Vondelpark activiteiten Amsterdam

Het Vondelpark is het bekendste park met de meeste activiteiten Amsterdam. Toen het net geopend was werd het Het Nieuwe Park genoemd, of het Wandelpark. Maar toen er een monument kwam te staan van Joost ten Vondel werd het al snel omgedoopt in het Vondelpark. Eerst was het park in de handen van particulieren. Toen op een gegeven moment besloten werd dat men ook door het park mocht fietsen mocht dit alleen als het licht was buiten. Dit omdat er geen boetes uitgedeeld mogen worden op particulier gebied. Op een gegeven moment kocht de gemeente het over en werd het park vrij toegankelijk voor iedereen. In de Tweede Wereldoorlog werd het Vondelpark bezet door Duitsers. Er werden hekken om het park heen gebouwd en niemand mocht er meer in. Er werd toen ook veel schade aangericht aan het park. Dit werd na de oorlog allemaal opgeknapt.

Amsterdam activiteiten: Artis

Artis Amsterdam activiteit is de dierentuin in Amsterdam. Het is de oudste dierentuin van heel Nederland. Artis heeft 27 monumentale gebouwen in het park. De meeste hiervan stammen nog uit de 19e eeuw. Ze zijn wel allemaal gerestaureerd. De dierentuin is geopend door 3 particulieren. Aan het begin waren er dieren aanwezig in het park maar ook zogenaamde naturalia. Dit waren opgezette dieren en dingen die op sterk water staan. Maar de naturalia is overgenomen door de Universiteit Amsterdam dus dat is nu niet meer te vinden in Artis. Aan het begin waren er maar een aantal dieren aanwezig in de dierentuin. Dit werden er steeds meer dus Artis moest ook uitgebreid worden. Dit gebeurde en daarna werd ook de gracht eigendom van Artis. Deze liep midden door de dierentuin heen. Hiervan hebben ze vijvers gemaakt en daarover heen lopen bruggetjes. Zo kunnen de bezoekers gemakkelijk overal in de dierentuin komen.

Heineken Experience Amsterdam

Heineken is een van de meest bekende biermerken van de wereld. Heineken is ooit begonnen in Amsterdam en de oude brouwerij staat er nog steeds. Dit is ook de plek waar de Heineken Experience te vinden is. De Heineken Experience is niet zomaar een museum, je kunt hier van alles ondernemen en het is heel erg interactief. Zo kun je een app downloaden op je telefoon, deze is beschikbaar in 7 talen. Hiermee kun je een hele tour doen door het hele pand. Je komt zo alles te weten over de geschiedenis van het bedrijf maar ook over het brouwen van het bier. Alle oude materialen zijn nog aanwezig in de oude brouwerij. Zo kun je nog de silo’s zien waarin de mout zat maar staan ook alle koperen ketels er nog waar het bier in werd gebrouwen. Natuurlijk kun je hier ook een lekker biertje drinken als je 18+ bent.